Yksityisyyden suoja

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen rekisterinpitäjä:

Daimler Fleetboard GmbH (jäljempänä “me”)
Industriestraße 19
D-70565 Stuttgart
Sähköposti: businessterms@fleetboard.com

Tietosuojavaltuutettu:

Daimler AG
Konzernbeauftragter für den Datenschutz
HPC G353
D-70546 Stuttgart
Saksa
Sähköposti: data.protection@daimler.com

 

1. Tietosuoja

Kiitämme vierailustasi verkkosivuillamme ja mielenkiinnostasi tarjontaamme kohtaan. Henkilötietojesi suojaaminen on meille tärkeä asia. Tässä tietosuojaselosteessa kerromme, miten keräämme ja käytämme henkilötietojasi, mihin tarkoituksiin niitä kerätään ja käytetään, mihin oikeusperusteisiin käsittely perustuu sekä mitkä oikeudet ja vaatimukset liittyvät tämän osalta sinuun. Lisäksi kehotamme tutustumaan Daimlerin tietosuojakäytäntöön:

Daimlerin tietosuojakäytäntö

Verkkosivujemme käyttöä koskeva tietosuojaselosteemme ja Daimler AG:n tietosuojakäytäntö eivät koske toimenpiteitäsi niiden sosiaalisten verkostojen tai muiden palveluntarjoajien verkkosivuilla, joille pääset verkkosivuillamme olevien linkkien kautta. Perehdy näiden palveluntarjoajien tietosuojamääräyksiin heidän verkkosivuillaan.

2. Henkilötietojen kerääminen ja käsittely

a. Kun käyt verkkosivuillamme, tallennamme tiettyjä tietoja käyttämästäsi selaimesta ja käyttöjärjestelmästä, käyntisi päivämäärän ja kellonajan, pääsyn tilan (esim. pystyitkö avaamaan verkkosivun vai saitko virheilmoituksen), verkkosivun toimintojen käytön, mahdollisesti syöttämäsi hakusanat, yksittäisten verkkosivujen käyttötiheyden, haettujen tiedostojen nimet, siirretyt datamäärät, sen verkkosivun, jolta siirryit verkkosivuillemme sekä sen verkkosivun, jossa vierailet verkkosivuiltamme käsin, riippumatta siitä, napsautatko linkkejä verkkosivuillamme vai syötätkö jonkin internet-osoitteen suoraan selaimesi sen välilehden (tai sen ikkunan) syöttökenttään, jolta avasit verkkosivumme. Lisäksi tallennamme turvallisuussyistä – erityisesti verkkosivuihimme kohdistuvien hyökkäysten tai petosyritysten ennaltaehkäisemiseksi ja tunnistamiseksi – seitsemän päivän ajaksi IP-osoitteesi ja internet-palveluntarjoajasi nimen.

b. Muita henkilötietojasi tallennamme vain, jos ilmoitat meille nämä tiedot esimerkiksi rekisteröitymisen, yhteydenottolomakkeen, kyselyn, kilpailun tai sopimuksen solmimisen yhteydessä, ja näissäkin tapauksissa vain, mikäli tämä on meille sallittua antamasi suostumuksen tai voimassa olevien lakisääteisten määräysten (tähän liittyviä lisätietoja on jäljempänä kohdassa ”Käsittelyn oikeusperusteet”) perusteella.

c. Lain tai sopimuksen mukaan et ole velvollinen luovuttamaan meille henkilötietojasi. Verkkosivujemme tiettyjen toimintojen käyttö voi kuitenkin edellyttää henkilötietojen luovuttamista. Jos et näissä tapauksissa luovuta henkilötietojasi, toiminnot eivät mahdollisesti ole käytettävissä tai ne ovat käytettävissä vain rajoitetusti.

3. Käyttötarkoitukset

a. Verkkosivujemme käytön yhteydessä keräämiämme henkilötietoja käytämme verkkosivujemme käytettävyyden parantamiseen ja IT-järjestelmiemme suojaamiseen hyökkäyksiltä ja muilta laittomilta toimilta.

b. Mikäli ilmoitat meille muita henkilötietojasi esimerkiksi rekisteröitymisen, yhteydenottolomakkeen, kyselyn, kilpailun tai sopimuksen solmimisen yhteydessä, käytämme näitä tietoja mainittuihin tarkoituksiin, asiakastietojen hallintaan ja – tarvittaessa – mahdollisten liiketoimien käsittelyyn ja laskutukseen, ja kussakin tapauksessa vain tarvittavassa laajuudessa.

4. Henkilötietojen siirtäminen kolmansille osapuolille; sosiaalisen median liitännäiset

a. Verkkosivumme voivat sisältää myös kolmansien osapuolten tarjouksia. Kun napsautat tällaisia tarjouksia, välitämme kyseiselle palveluntarjoajalle tietoja tarvittavissa määrin (esim. tiedon, että olet löytänyt tarjouksen verkkosivuiltamme, ja mahdollisesti muita verkkosivuillamme jo antamiasi asiaan liittyviä tietoja).

b. Jos käytämme verkkosivuillamme sosiaalisten verkostojen, kuten Facebookin, Twitterin ja Google+:n niin kutsuttuja sosiaalisen median liitännäisiä, ne on liitetty sivuillemme seuraavasti:
Kun vierailet verkkosivuillamme, sosiaalisen median liitännäiset ovat poissa käytöstä, eli näiden verkostojen ylläpitäjille ei välitetä minkäänlaisia tietoja. Jos haluat käyttää jotakin näistä verkostoista, napsauta kyseistä sosiaalisen median liitännäistä muodostaaksesi suoran yhteyden kyseisen verkoston palvelimeen.
Jos sinulla on kyseisessä verkostossa käyttäjätili ja olet sosiaalisen median liitännäisen käyttöönottohetkellä kirjautuneena sisään tilillesi, verkosto voi yhdistää verkkosivuillamme vierailusi käyttäjätiliisi. Jos haluat estää tämän, kirjaudu ulos kyseisen verkoston käyttäjätililtäsi ennen sosiaalisen median liitännäisen käyttöönottoa. Sosiaalinen verkosto ei voi yhdistää vierailua muilla Daimlerin verkkosivuilla sinuun, ennen kuin olet ottanut sosiaalisen median liitännäisen käyttöön myös kyseisillä sivuilla.
Jos otat käyttöön sosiaalisen median liitännäisen, verkosto siirtää sitä kautta käytettäväksi saatavan sisällön suoraan selaimellesi, joka yhdistää sen verkkosivuihimme. Tässä tilanteessa voi tapahtua myös kyseisen sosiaalisen verkoston käynnistämiä ja ohjaamia tiedonsiirtoja. Yhteyttä sosiaaliseen verkostoon, verkoston ja järjestelmäsi välisiä tiedonsiirtoja ja tällä alustalla suorittamiasi toimenpiteitä koskevat yksinomaan kyseisen verkoston tietosuojamääräykset.
Sosiaalisen median liitännäinen pysyy käytössä, kunnes poistat sen käytöstä tai poistat evästeet.

Evästeiden käyttöön liittyvät huomautukset

c. Kun napsautat tarjoukseen liittyvää linkkiä tai otat käyttöön sosiaalisen median liitännäisen, henkilötiedot saattavat päätyä palveluntarjoajille Euroopan talousalueen ulkopuolisiin maihin, jotka eivät takaa Euroopan unionin (“EU”) määrittelemiä EU-standardeja vastaavaa ”riittävää tietosuojan tasoa” henkilötietojen käsittelylle. Ota tämä huomioon, ennen kuin napsautat linkkiä tai otat käyttöön sosiaalisen median liitännäisen ja käynnistät siten tietojesi siirron.

5. Käyttötietojen analysointi; analysointityökalujen käyttö

a. Haluamme mukauttaa verkkosivujemme sisällön mahdollisimman tarkasti vastaamaan kiinnostuksesi kohteita ja siten parantaa sinulle kohdistamaamme tarjontaa. Käytämme verkkosivujen käyttöön liittyvien mieltymysten ja erityisen suosittujen alueiden tunnistamiseen seuraavia analyysityökaluja: Google Analytics, Adobe Analytics, Matomo.

b. Näitä analysointityökaluja käytettäessä tietoja voidaan siirtää Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille, missä niitä käsitellään. Huomioi tähän liittyen seuraava: Euroopan unionin näkökulmasta Yhdysvalloissa ei ole olemassa EU-standardeja vastaavaa ”riittävää tietosuojan tasoa” henkilötietojen käsittelylle. Tämä tietosuojan taso voidaan yksittäisten yritysten kohdalla varmistaa kuitenkin EU:n ja Yhdysvaltojen välisellä niin kutsutun Privacy Shield -järjestelyn mukaisella sertifioinnilla.

c. Jos et halua, että keräämme ja analysoimme verkkosivuillamme vierailuusi liittyviä tietoja mainittuja analyysityökaluja käyttäen, voit milloin tahansa estää sen tulevaisuuden osalta.

Toteutamme tämän eston ottamalla selaimessasi käyttöön estoevästeen. Tätä evästettä käytetään yksinomaan eston kohdistamiseen. Huomioi, että estoeväste voi teknisistä syistä toimia vain sillä selaimella, jolla se otettiin käyttöön. Jos poistat evästeitä tai käytät toista selainta tai päätelaitetta, estoeväste on otettava uudelleen käyttöön.

d. Seuraavassa on tietoa käyttämiemme analyysityökalujen tarjoajista ja kulloisestakin estomahdollisuudesta:

i. Google Inc. (“Google”):

Google ist nach dem EU-U.S. Privacy Shield zertifiziert.

Voit estää tietojesi siirtämisen sekä Googlen suorittaman tietojen keruun ja käsittelyn. Tietoa tästä on Googlen sivuilla osoitteessa tools.google.com/dlpage/gaoptout;

ii. Adobe Systems Inc. (“Adobe”)

Adobe on sertifioitu EU:n ja Yhdysvaltojen välisen Privacy Shield -järjestelyn mukaisesti.

Verkkosivujen käytön analysoinnin Adobe Analytics- työkalun avulla voit estää seuraavasta linkistä: www.adobe.com/de/privacy/opt-out.html.

iii. InnoCraft Ltd. (“Matomo”)

6. Käyttöpohjaiset tiedot (kohdennus ja uudelleenkohdennus)

Jotta voimme sovittaa uudelleenkohdennuskumppaniemme (Flashtalking, Google Adwords, Google Doubleclick ja Vivaki) verkkosivuilla tapahtuvan verkkomarkkinointimme (esimerkiksi bannerimainonnan) tarkemmin tarpeisiisi ja kiinnostuksesi kohteisiin, käytämme nk. uudelleenkohdennusteknologioita. Tämä tarkoittaa, että kiinnostuksesi tuotteitamme ja palveluitamme kohtaan tallennetaan evästeisiin. Näitä evästeitä käytetään vieraillessasi verkkosivuilla, jotka toimivat yhteistyössä uudelleenkohdistuskumppaniemme kanssa. Näin sinulle voidaan tarjota kiinnostuksen kohteitasi mahdollisimman hyvin vastaavia mainoksia. Tämä tapahtuu anonymisoidusti eli sinua ei voida tunnistaa uudelleenkohdistuksen kautta.

Jos et halua, että Daimler ja sen uudelleenkohdistuskumppanit keräävät, tallentavat ja analysoivat verkkosivuillamme käyntiin liittyviä tietoja, ja jos et halua, että nämä sovittavat bannerimainonnan kiinnostuksesi kohteisiin, voit milloin tahansa estää sen tulevaisuuden osalta.

Teknisesti tämä esto toteutetaan siten, että selaimessasi otetaan käyttöön estoeväste. Tätä evästettä käytetään yksinomaan eston kohdistamiseen. Huomioi, että estoeväste voi teknisistä syistä toimia vain sillä selaimella, jolla se otettiin käyttöön. Jos poistat evästeitä tai käytät toista selainta tai päätelaitetta, estoeväste on otettava uudelleen käyttöön.

Voit hallita kolmansien osapuolten suorittamaa evästeiden käyttöä ja ottaa evästeet pois käytöstä seuraavalla verkkosivulla:

http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/

7. Turvallisuus

Suoritamme teknisiä ja organisatorisia turvatoimenpiteitä suojataksemme hallinnoimiamme tietoja manipuloinnilta, katoamiselta, tuhoutumiselta ja asiattomalta käytöltä. Turvatoimenpiteitämme parannetaan jatkuvasti teknologisen kehityksen myötä.

8. Käsittelyn oikeusperusteet

a. Mikäli olet antanut meille suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn, tämä muodostaa käsittelyn oikeusperusteen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

b. Kanssasi tehtävän sopimuksen alullepanoon tai täyttämiseen liittyvän henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta.

c. Mikäli oikeudellisten velvoitteidemme täyttäminen (esimerkiksi tietojen säilyttämiseksi) edellyttää henkilötietojesi käsittelyä, olemme oikeutettuja tähän yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohdan mukaisesti.

d. Lisäksi käsittelemme henkilötietoja oikeutettujen etujemme sekä kolmansien osapuolten oikeutettujen etujen toteuttamiseksi yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti. IT-järjestelmiemme toimintakyvyn ylläpito, sekä myös omien tuotteidemme ja palvelujemme ja muiden valmistajien tuotteiden ja palvelujen markkinointi sekä lain edellyttämä liikesuhteita koskeva dokumentaatio kuuluvat tällaisiin oikeutettuihin etuihin.

9. Henkilötietojesi poistaminen

Poistamme vain turvallisuussyistä tallentamamme IP-osoitteesi ja internet-palveluntarjoajasi nimen seitsemän päivän jälkeen. Muutoin poistamme henkilötietosi heti, kun tiedot eivät enää ole käsittelytarkoituksen kannalta tarpeellisia. Tämän ajanjakson jälkeen tietoja tallennetaan vain, jos meihin kohdistuvat Euroopan unionin tai jonkin Euroopan unionin jäsenmaan lait, asetukset tai muut lakisääteiset määräykset tätä edellyttävät.

10. Käyttäjien oikeudet

a. Tietojen käsittelyn kohteena olevana henkilönä sinulla on oikeus saada pääsy tietoihin (yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artikla), oikeus oikaista tietoja (yleisen tietosuoja-asetuksen 16 artikla), oikeus poistaa tietoja (yleisen tietosuoja-asetuksen 17 artikla), oikeus rajoittaa käsittelyä (yleisen tietosuoja-asetuksen 18 artikla) sekä oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 20 artikla).

b. Jos olet suostunut siihen, että käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on oikeus peruuttaa tämä suostumus milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta henkilötietojesi käsittelyn lainmukaisuuteen ennen peruutusta. Se ei myöskään vaikuta näiden tietojen myöhempään, jonkin muun oikeusperusteen (esim. oikeudellisten velvoitteiden täyttäminen) nojalla tapahtuvaan käsittelyyn (vrt. kohta ”Käsittelyn oikeusperusteet”).

c. Vastustamisoikeus
Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan e alakohtaan (yleisen edun mukainen tietojen käsittely) tai yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohtaan (oikeutettujen etujen toteuttamiseksi tapahtuva tietojen käsittely). Jos vastustat tietojen käsittelyä, jatkamme henkilötietojesi käsittelyä vain sikäli kuin pystymme osoittamaan, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai jos tietojen käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

d. Pyydämme sinua lähettämään vaatimuksesi tai selvityksesi seuraavaan osoitteeseen:businessterms@fleetboard.com

e. Jos olet sitä mieltä, että henkilötietojesi käsittely rikkoo lakisääteisiä määräyksiä, sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle tietosuojaviranomaiselle (yleisen tietosuoja-asetuksen 77 artikla).

11. Uutiskirje

Jos tilaat jonkin verkkosivuillamme tarjotun uutiskirjeen, tilauksen yhteydessä annettuja tietoja käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen, mikäli et hyväksy niiden käyttöä muihin tarkoituksiin. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa uutiskirjeessä olevan peruutuslinkin kautta.

12. Daimler AG:n keskitetty kirjautumispalvelu

Daimler AG:n keskitetyn kirjautumispalvelun avulla voit kirjautua kaikille tähän palveluun kuuluville Daimler-konsernin ja sen edustamien merkkien verkkosivuille ja kaikkiin sovelluksiin. Daimler AG:n keskitetyn kirjautumispalvelun käyttöehdot löytyvät seuraavasta linkistä:

Daimler AG:n keskitetyn kirjautumispalvelun käyttöehdot

 

13. Evästeet

Tietoa käyttämistämme evästeistä ja niiden toiminnoista on evästeiden käyttöön liittyvissä huomautuksissa.

Evästeiden käyttöön liittyvät huomautukset

 

Latest update: toukokuu 2018